maanantai 23. helmikuuta 2015

oscar predictions

jopas nyt. tämän tekeminen jäikin myöhälle tänä vuonna. (punaisen maton alkuun on enää kaksi tuntia, jännittävää)
sain vasta tänään katsottua loppuun viimeisetkin suuret ehdokkaat american sniperia lukuunottamatta, sillä kyseinen elokuva herätti mussa evvk fiiliksiä jo trailerin perusteella. tuli kiire, mutta onnistuin. tässä mun oscar veikkaukset kiinnostavimmista kategorioista

oscarsh2

best picture:
haluaisin niin kovasti ettei boyhood voittaisi tätä. boyhood oli mielestäni ihan ok, mutta se että elokuvaa on kuvattu 12 vuoden ajan ei tarkoita että se on paras elokuva.
birdmanista tykkäsin aika paljon. olin kuullut leffasta vähän ristiriitaisia mielipiteitä ja katsoin sen pienillä ennakkoluuloilla, mutta tykkäsin! siksi toivon ja veikkaankin voittajaksi birdmania. vaikka silti mulla on tunne että ehkä se voittaja on kuitenkin se boyhood. äh.

parhaan elokuvan ehdokkaista oma ykkönen oli ehdottomasti the grand budapest hotel, jonka taisin katsoa jo viime kesänä. ihastuin. niin hauska, niin kivasti ja symmetrisesti kuvattu ja niin ihanat värit ja niin hauska ja outo tarina. hyvänä kakkosena tulee the theory of everything, joka oli myös todella hyvä.

best director
haluaisin antaa tämänkin palkinnon birdmanin alejandro g. iñàrritulle (joka on muuten mun kaverin kaverin kaverin setä. meitsin lähipiirissä siis.) mutta boyhoodin richard linkiater vie varmaankin tämän. koska ilman hyvää ohjausta kukaan ei ikinä varmasti olisi boyhoodia hypettänytkään.

best actor
kaikki jotka on nähneet kaiken teorian on varmaankin samaa mieltä siitä, että tämä palkinto on eddien. oon vieläkin sanaton eddien roolisuorituksesta. 
tykkäsin paljon myös benedict cumberbatchista the imitation game:ssa, mutta ei. eddie, eddie.

best actress
mun täytyy tunnustaa, että tämän kategorian elokuvista olen nähnyt vain gone girlin ja kaiken teorian. mutta julianne moorea on hypetetty niin paljon, että vaikken ole elokuvaa nähnytkään niin...myötäilen muita.

oscars1

best supporting actress
keira ei ihan vakuuttanut mua tällä kertaa, joten veikkaan patricia arquettea.

best supporting actor
mietin kauan, että veikkaanko whiplashing j.k. simmonsia, vai birdmanin ethan hawkea, enkä oikein vieläkään tiedä. sanon j.k. simmons. saatan ehkä muuttaa mieltä vielä ennen gaalaa.

best original screenplay //production design// cinematography// costume design// make up & hairstyle
grand budapest hotel!!!!!

best adapted screenplay
haluaisin kaiken teorian voittavan, mutta veikkaan silti että tämä palkinto menee the imitation gamelle.

best animated feature film
olin yksi niistä ihmisistä jotka valitti sitä, ettei lego elokuvaa ollut edes ehdolla. miksi, academy, miksi. jos en saa kannustaa lego elokuvaa niin kannustan sitten big hero 6, vaikken sitä ole nähnytkään. mutta se vaikuttaa söpöltä.

silmät alkaa jo painua umpeen, mutta vielä pitäisi pysytellä hereillä kahdeksan tuntia.
huomenna voitte ihastella kuinka oikeassa olin tai kuinka kaikki mun arvaukset meni väärin.
löydätte mut twitteristä livetweettailemasta, hoi te elokuvanörtit, tulkaa juttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti