keskiviikko 6. elokuuta 2014

kööpenhamina

köpismatkastakin on jo melkein kaksi kuukautta aikaa (hui??) mutta parempi myöhään kuin ei ikinä eikö

köpis8484
köpis23
meidän lento tanskaan lähti jo aikaisin aamulla joten kun päästiin lentokentältä keskustaan ja suunnistettiin kartan avulla hotellille tajuttiin että hei, meillähän on koko päivä aikaa tehdä vaikka mitä. lähdettiin heti brunssille ja kiertelemään kaupunkia. käytiin ekana päivänä checkaamassa melkeimpä kaikki isoimmat nähtävyydet ja käveltiin meidän jalat rakoille jo varmaan muutaman tunnin jälkeen. hyvä me.
käytiin ihanassa nyhavnin satamassa, christiansborgin linnassa ja käveltiin varmaan 4 kilometriä katsomaan sitä merenneitopatsasta jota loppujen lopuksi tuijotettiin ehkä kymmenen sekuntia ja lähdettiin pois.
köpis11
jätskiä nyhavnissa mmm.
köpis4köpis5köpis22
tokana päivänä lähdettiin kuluttamaan rahoja strogetille ja illalla käytiin vapaakaupunki christianiassa, mikä oli aika jänskä kokemus. christiania on siis anarkistien ja taiteilijoiden ja hippien valtaama pikku kaupunginosa, joka on julistautunut vapaakaupungiksi. paikka tunnetaan aika suuresti huumeista, vaikka kovemmat huumeet ei siellä ilmeisesti sallittuja olekaan, mutta esim kannabista myytiin ihan kadulla  hieman epäilyttävän näköisissä kojuissa. fiilis tuolla oli siis aika erilainen mitä muualla köpiksessä.
kuvia mulla ei ole, koska valokuvaus oli kiellettyä. yhyy.

kolmas päivä meillä menikin one directionia jonotelessa. hehee. viimeisenä päivänä pakattiin kamat ja lähdettiin kävelemään aurinkoiseen nyhavniin aamupalalle. (tai okei taisin juoda siiderin ja jonna söi suklaakakkua, että...) loppuaika vietettiin tivolissa, jossa söin ehkä maailman parasta pizzaa ja kävin vuoristoradassa jonka nimi oli THE DEMON. tivoli oli muuten tosi nätti, ei niin sellainen huvipuisto mihin oon tottunut. siellä oli vihreää ja paljon kauniita kukkia ja puutarhoja ja ihania ravintoloita ja kahviloita.
meidän hotelli oli myös vaan muutaman minuutin kävelymatkan päässä tivolista!
köpis18
"hei nyt on otettu tarpeeks kuvia nyt syömään"
köpis16

rakastuin kööpenhaminaan ja haluan mennä uudestaan mahdollisimman pian. kivoja ihmisiä ja söpöjä taloja. sää oli myös ihan A ++ koko meidän matkan ajan. oli kiva nauraa vahingoniloisesti kun äitiltä tuli yks päivä tekstari: "täällä satoi aamulla hetken lunta"

ja hei tanskan kruunut kyllä hämmensi. kävelin kaupoissa jatkuvasti laskin kädessä ja yritin muuntaa kaiken euroiksi. ugh.

huomenna tulee köpis osa kaksi koska kivoja kuvia on liikaa

2 kommenttia:

  1. ooo mistä toi musta midihame on, I'm dying to get one!! :o ps. vähänkö söpön värisiä taloja siellä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan h&m kamaa! Ostin joskus huhtikuun lopussa että en tiedä...kai niitä voidaan ehkä myydä vielä???

      Poista